Jak postupovat při výběru toho správného vybavení do kuchyně?

Postavit novou kuchyň nebo renovovat tu stávající je nelehký úkol. Než tedy začnete vybírat nové spotřebiče, ujistěte se, že jste si udělali průzkum a přesně víte, do čeho jdete a co opravdu využijete.

Nejste si jisti, kde začít? Zde je 7 tipů na nákup kuchyňského vybavení.

 

 

Nejdříve jídelníček

Jednou z nejčastějších chyb při nakupování nového kuchyňského vybavení je plýtvání časem a penězi na nákup věcí, které nepotřebujete.

Abyste tomu zabránili, než si vytvoříte nákupní seznam, naplánujte si nejprve své menu. Tímto způsobem víte, do jakého speciálního vybavení byste mohli chtít pro svou kuchyň investovat a (což je důležitější), jaké drahé speciální vybavení NEPOTŘEBUJETE.


Stanovte si a dodržujte rozpočet

Není žádným tajemstvím, že nákup nového komerčního vybavení je drahý. Když plánujete renovaci kuchyně, je důležité stanovit si rozpočet – a držet se ho!

Klíčem je najít rovnováhu mezi kvalitou a tím, co si můžete dovolit. Samozřejmě budete vždy chtít spotřebiče vyšší kvality; pomáhají produkovat kvalitnější potraviny, fungují efektivněji a déle vydrží. Pokud si však nemůžete dovolit všechny špičkové produkty, určete, které jsou nejdůležitější, a upřednostněte je ve svém rozpočtu.


Změřte si svůj prostor

Může se to zdát jako samozřejmost, ale až budete nakupovat nové kuchyňské vybavení, ujistěte se, že se vám vejde do prostoru, který máte.

Bohužel mnoho kupujících dělá tu chybu, že si objednají nové vybavení, aniž by si změřili prostor – a pak se jim do kuchyně nevejde (nebo zabere mnohem více místa, než očekávali!). To překvapivě zahrnuje třeba i měření dveří, abyste se ujistili, že jste schopni dostat nové vybavení do budovy.


Hledejte štítek ENERGY STAR®

Při procházení všech typů kuchyňského vybavení a spotřebičů může být těžké najít, co potřebujete. Počáteční náklady na zařízení a částka, kterou bude stát provoz jednotky, jsou nejdůležitějšími náklady, které je třeba vyhodnotit. Snadný způsob, jak určit cenově nejvýhodnější produkty? Hledejte modrý štítek ENERGY STAR®. Tyto produkty jsou zaručeně energeticky účinné a poskytují kupujícímu dlouhodobé úspory.

Toto označení ENERGY STAR® najdete někde na produktu nebo obalu. Znamená, že zařízení splňuje standardní požadavky definované Agenturou pro ochranu životního prostředí (EPA). Je vhodný do komerční kuchyně, prošel kontrolou třetí strany a je nezávadný pro potraviny.


Ujistěte se, že splňujete všechny místní předpisy

Nesplnění zdravotních kódů je jednou z největších nočních můr každého ředitele/vlastníka. Nejlepší způsob, jak se vyhnout pokutě, je být proaktivní. Než půjdete nakupovat kuchyňské vybavení, ujistěte se, že jste obeznámeni se všemi zdravotními, stavebními, požárními a dalšími zákony ve vaší oblasti.

Pokud chcete hrát na jistotu, před nákupem nového vybavení se setkejte s inspektory a úředníky, abyste se ujistili, že jste na správné cestě.


Informujte se o zárukách

Jak dlouho trvá záruka? Ke komu půjdete s opravou v rámci té záruky? V jakých případech se záruka stane nezpůsobilou?

Záruky mohou být velkou úsporou peněz, takže je berte při nákupu v úvahu.


Rozvíjejte vztahy s velkoobchodními poskytovateli kuchyňského vybavení

Když provádíte velký nákup, jako jsou kuchyňské spotřebiče, pomůže vám poradit se s odborníky. Mohou vám pomoci vybrat pro vás ten nejlepší produkt a zajistit, že se pouštíte do správné investice.

 

 

 

Fotografie