Teplé pokrmy i talíře. To a mnohem více je ohřívací zásuvka

Potrpíte si na vysokou gastronomii a jídlech jako z restaurace? Pak určitě oceníte ohřívací zásuvku, která se díky svým benefitům stala součástí domácích kuchyní. Kromě ohřívání talířů má zásuvka spoustu dalších využití, které ocení celá rodina.

Šuplík, který zapadne do jakékoliv kuchyně

Moderní nebo rustikální. Je to jedno. Ohřívací zásuvka dokonale zapadne do jakékoliv kuchyně. Namísto klasického šuplíku se vloží vestavná zásuvka, která je dostatečně velká a díky svým funkcím i velmi praktická. Ať už plánujete zcela novou kuchyň, nebo si jen chcete zakoupit nové spotřebiče, nic není problém. Stačí jen mít poblíž elektrickou síť a zvolit vhodné místo pro umístění. Ideální je umístit šuplík do blízkosti vestavné trouby, tak abyste vše měli po ruce a na očích. Pořízení přístroje není ani nijak finančně náročné. V porovnání s cenou nové kuchyně jde o prakticky zanedbatelnou položku.

Až 12 talířů aneb stolování jako v michelinské restauraci

Hlavním využitím vestavné ohřívací zásuvky, je nahřátí nádobí. V závislosti na vybrané značce spotřebiče, lze do šuplíku umístit až 12 samostatných talířů, nebo několik šálků na kávu či čaj. Odlišné funkce přístroje se přesně přizpůsobí typu nádobí a nahřejí ho na požadovanou teplotu. Pro toto použití je nejčastější rozmezí teplot mezi 60 a 80 °C. Vychutnejte si kávu nebo své oblíbené pokrmy z nahřátého nádobí a ihned pochopíte proč je vhodné do tohoto přístroje zainvestovat.

Zpoždění? Žádný problém

Nachystali jste slavnostní večeři či oběd, ale hosté mají zpoždění? Žádný stres, díky ohřívacímu šuplíku nebudete pokrmy podávat studené, ale jako kdybyste je právě dovařili. Stačí je jen vložit do zásuvky, zvolit program pro uchování teploty a čekat, až hosté dorazí.

Rozmrazování nebylo nikdy snadnější

Správné rozmrazování masa je často alchymie. Ideálně by se mělo vyndat den před vařením z mrazáku a uložit do lednice. Ne vždy si však vzpomeneme a v té chvíli nastává problém. Častým řešením je mikrovlnná trouba, ale mnohem šetrnější, a navíc i zdravější je ohřívací zásuvka. V té nejen rozmrazíte potraviny, ale připravíte i pokrmy, které vyžadují nízké teploty. V mase či zelenině zůstanou všechny prospěšné látky a vitamíny a výsledkem je dokonalý pokrm, který je nejen zdravý, ale i lahodný. Stejně je tomu i u přípravy polevy z čokolády, kterou v šuplíku snadno rozpustíte a hned ji můžete snadno použít.

Dokonale vykynuté těsto

Kynuté těsto je základem typické české kuchyně. Aby bylo však správně připravené, je důležité nechat ho dostatečně vykynout. Ne každý má však možnost vložit těsto na pec, tak jak to dělávaly naše babičky. V moderních, ale i ostatních kuchyních, je alternativou pece ohřívací šuplík. Těsto do něj jednoduše vložíme v připravené misce a zvolíme speciální program nebo teplotu ideální pro kynutí. Může to být ještě snazší?

Funkce, které ulehčí nejen život, ale i samotné použití přístroje

V závislosti na tom, jaký konkrétní přístroj si vyberete, se lze setkat s různorodými funkcemi. Standardem by měl být časovač, který po uplynutí stanovené doby vypne přístroj a šetří tak náklady na elektrickou energii. Pro snadnou manipulaci a otevírání, by měly být normou kvalitní pojezdy a systém push open, který díky stisknutí snadno otevře zásuvku i bez potřeby jakékoliv úchytky. Vyšší řady mají také k dispozici propojení přes mobilní telefon, díky kterému lze umožnit dálkové ovládání a napojení na další spotřebiče.

Dopřejte si kvalitu a chytrá řešení. Za nenápadným šuplíkem se může skrývat celá řada funkcí, kterou ocení profesionálové i domácí kuchaři!

 

 

 

 

Fotografie